Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از سنا؛ موسی احمدی، یکی از کارشناسان بازار سرمایه با بیان اینکه  تولید و فروش محصولات شرکت ها به عنوان عاملی برای زمینه افزایش قیمت نهایی سهام در آینده به شمار می‌رود، گفت: قیمت‌های جهانی مواد خام و کامودیتی‌ها، به دلیل جنگ تجاری آمریکا و چین در ماه های اخیر،  روند مناسبی را تجربه نکرده و احتمال دورنمای مناسب آن نیز کم است؛  لذا لزوم ظرفیت سازی داخلی و توجه به بازارهای منطقه ای نیز مهم به نظر می‌رسد، همچنین ریسک‌های اقتصادی و سیاسی موجود و ادامه چالش‌های پیش روی ایران در تحریم‌های جهانی نیز از اهمیت بالایی برخورداراست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در نهایت  توانمندی تولید و فروش محصولات شرکت‌ها به عنوان عواملی است که زمینه افزایش قیمت سهام در آینده را تعیین می‌کند.

این کارشناس بازار سرمایه  تصریح کرد: موضوع افزایش سطح نقدینگی موجود در کشور به عنوان یکی از دغدغه‌های نظام مالی کشور مطرح است که برنامه ریزی منظم و ایجاد سازوکار مناسب بهره گیری از آن در راستای ارتقای رشد اقتصادی کشور را بیش از پیش نمایان می‌کند.

وی ادامه داد: اخبار واصله و پیش بینی منابع مطالعاتی حاکی از آن است که با توجه به شرایط تحریمی و کاهش فروش نفت کشور، شاهد رشد اقتصادی منفی کشورهستیم. این موضوع از این لحاظ جلب توجه می‌کند که وجود نقدینگی مازاد از یکسو و پروژه‌های نیمه تمام و ناتمام در کشور که بالغ بر ۷۰ هزار پروژه اعلام شده است، اهمیت جهت دهی صحیح منابع موجود را از طریق تعبیه نهادها و سازوکا‌رهای مشخص بیش از پیش نمایان می‌کند.

این تحلیلگر بازارهای مالی افزود: از آنجا که تأمین مالی این پروژه‌ها دارای بازه زمانی طولانی مدت است، می‌توان از طریق ایجاد صندوق‌های سرمایه گذاری پروژه و نرخ تأمین مالی جذاب به گونه ای برنامه ریزی کرد که منابع مالی جذب پروژه‌های با رتبه اعتباری مناسب شود.

احمدی تاکید کرد: این موضوع از یکسو باعث جذب بخشی از نقدینگی (عمدتاً سرمایه‌گذاران نهادی) به سمت پروژه‌های زیرساختی با توجیه اقتصادی می‌شود و از سوی دیگراز نوسانات ناشی از آن جلوگیری می‌کند.

این کارشناس بازار سرمایه در ادامه با اشاره به واگذاری سهام دولت در شرکت‌ها گفت: این موضوع مستلزم در نظر گرفتنچند نکته است: اول اینکه شرکت‌ها تا چه میزان از منظر شاخص‌های بنیادین از ارزندگی بالا برخوردارند و این هدف نیازمند رتبه‌بندی این شرکت‌ها توسط مؤسسات رتبه‌بندی اعتباری و ارزش‌گذاری و عرضه عمومی اولیه سهام آن‌ها در بازار اولیه است.

وی با بیان اینکه این مهم نیز مطابق تجارب دنیا در حوزه بانکداری سرمایه‌گذاری متصور بوده و توسط شرکت‌های تأمین سرمایه انجام پذیر است، خاطرنشان کرد: در این میان، استقلال و بیطرفی نهادهای مالی از اهمیت بالایی در اقبال سرمایه‌گذاران در خرید سهام شرکت‌ها برخوردار است.

احمدی اظهار داشت: نکته دیگر در بازار سرمایه رشد قیمت اکثریت شرکت‌ها اعم ازشرکت با ارزندگی بالا و شرکت‌های زیان ده و با سود پایین است . چراکه به دلیل وجود شرایط  تورمی شاهد افزایش سرمایه شرکت‌ها از محل تجدید ارزیابی دارایی‌ها هستیم واین مساله نیز به نوبه خود موجب افزایش قیمت سهام می‌شود، همچنین در مورد برخی سهام نیز درنظر گرفتن ارزش جایگزینی، عامل بعدی در افزایش قیمت‌ها بوده است.

این کارشناس بازار سرمایه یادآور شد: افزایش سطح نقدینگی وارد شده از سوی سرمایه گذاران حقیقی به بازار سرمایه در ماه‌های اولیه سال که به دلیل روندهای رشد قیمت سهام و به مدد عرضه‌های اولیه و بهره گیری از بازده‌های سه ماهه اولیه سال حاصل شد و در سه ماهه دوم کاهش یافت، بیانگر عدم پایداری منابع مالی سرمایه گذاران خرد در بازار سرمایه است که عمدتا به صورت مستقیم و بدون سطح مناسب سواد مالی در بازار سرمایه سرمایه‌گذاری کرده و در برخی مواقع با زیان‌های بالایی موجه می‌شوند.

احمدی در پایان تاکید کرد: این موضوع نیازمند ارتقاء سطح سواد مالی برای همه و جهت دهی غیرمستقیم سرمایه آن ها به سمت بازار سرمایه از طریق صندوق‌های سرمایه گذاری و سبدگردانی و استفاده از مشاوران سرمایه گذاری است؛ در غیراینصورت شاهد هیجانات رفتاری سرمایه‌گذاران خرد در بازار سرمایه و خرید و فروش سهام در غیر از ارزش ذاتی آن‌ها خواهیم بود.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: اقتصاد سرمایه سهام جنگ چین اقتصادی و سیاسی ایران نقدینگی رشد نفت رشد اقتصادی سرمایه گذاری منابع مالی دولت استقلال سرمایه گذاران خرید و فروش سهام بورس قیمت سهام کارشناس بازار سرمایه جنگ تجاری موسی احمدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۵۱۱۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانک دی در مسیر کاهش شناوری سهم و افزایش سرمایه نقدی

در ادامه گام‌های اجرایی برنامه تحول بانک دی، ابلاغی از سوی بانک مرکزی با موضوع کاهش شناوری سهام و افزایش سرمایه نقدی، 15 درصد از سهام خزانه بانک دی به سازمان اموال و املاک کوثر واگذار می‌شود.

به گزارش پارسینه در ادامه گام های اجرایی برنامه تحول بانک دی، ابلاغی از سوی بانک مرکزی با موضوع کاهش شناوری سهام و افزایش سرمایه نقدی، طی توافق فی ما‌بین بانک‌دی و سازمان اموال و املاک کوثر به نمایندگی از بنیاد شهید و امور ایثارگران ، مقرر شد 15 درصد از سهام خزانه بانک دی، طی سه مرحله و به قیمت کارشناسی با شرایط 10 درصد نقد‏/ املاک معوض و مابقی بصورت اقساط شصت ماهه با نرخ سود ابلاغی بانک مرکزی به سازمان مذکور واگذار گردد. 

بدین منظور ارزیابی کارشناسی سهام بانک دی توسط کارشناسان رسمی در دست اقدام است که به محض حصول نتیجه، مراتب از طریق سامانه کدال اطلاع رسانی خواهد شد.

دیگر خبرها

  • وام‌های صنعتی در چین هم به کارخانه‌ها نمی‌رسند
  • برنامه های مدیرعامل وصنا در سال ۱۴۰۳
  • قیمت خودرو امروز ۱۹ اردیبهشت + جدول
  • نوسان چشمگیر قیمت ها در بازار خودرو؛ کدام خودرو ۹۰ میلیون تومان گران شد؟ | جدول قیمت ها را ببینید
  • بررسی عوامل تاثیرگذار بر قیمت‌های ارز دیجیتال
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • بانک دی در مسیر کاهش شناوری سهم و افزایش سرمایه نقدی
  • مالیات و کاهش قیمت طلا علت اعتصاب زرگران اردبیلی
  • بازار خودرو روی دور تند گرانی افتاد
  • برنامه های و اهداف شرکت گلتاش در سال ۱۴۰۳